Advokaat taart

Advokaat taart

Smulweb imageSmulweb

Zin in een advocaat taart? De taart is een romig mengsel van boter, suiker, advocaat en slagroom, gedecoreerd met slagroom en chocolade. Een perfecte lekkernij om op een warme zomerdag van te smullen. Maak het af met lange vingers gedrenkt in rum voor extra smaakbeleving.

15 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Advokaat taart op tafel.

  1. Klop de boter met de suiker en vanillesuiker tot het romig is (minstens 5 min. met de mixer).
  2. Splits de eieren en klop de dooiers één voor één door de boter met de suiker (eiwit apart houden).
  3. Doe dan de advocaat hierdoor.
  4. Week de gelatine ongeveer 3 min. in ruim koud water en knijp deze uit en verwarm dit met een paar eetlepels heet water. Voorzichtig door de massa kloppen.
  5. Klop de eiwitten met 1 theelepel suiker stijf en roer daarna met een METALLEN lepel door de massa.
  6. Klop de slagroom stijf met 2 theelepels basterdsuiker en roer deze ook door de massa.
  7. Bedek de bodem van de springvorm met de lange vingers en besprenkel deze met rum.
  8. Giet de massa in de springvorm en laat dit een paar uur opstijven in de koelkast.
  9. Snijd voorzichtig de randen los en versier de taart met slagroom en geraspte chocolade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart