- 30 g Pernod
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Gratin van coquilles saint jacques op tafel.
- Maak de topping: Doe de boter in een mengkom. Voeg op lage snelheid de knoflook, sjalot, prosciutto, peterselie, citroensap, Pernod, zout en peper toe en mix alles goed door elkaar. Voeg op lage snelheid langzaam de olijfolie toe alsof je mayonaise maakt, tot alles is gecombineerd. Spatel de broodkruim erdoor met een rubberen spatel en zet de kom opzij.
- Zet de grill aan als deze apart is van de oven.
- Doe in ieder schaaltje 1 eetlepel witte wijn. Verwijder met een klein, scherp mesje de witte spier en membraan van de zijkant van iedere coquilles. Dep de coquilles droog met keukenpapier en verdeel ze over de 6 schaaltjes.
- Verdeel de knoflookboter over de coquilles en zet ze in de koelkast tot gebruik.
- Bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 10 tot 12 minuten totdat de topping goudkleurig en de coquilles net gaar zijn.
- Als u een knapperige topping wilt, zet de schaaltjes dan nog 2 minuten onder de grill.