Pittige stoofpot

Pittige stoofpot

Smulweb imageSmulweb

Deze stoofpot is een absolute aanrader! Pittig, verrassend en boordevol groenten. Perfect als gezinsmaaltijd voor 4 tot 5 personen. Serveer met aardappelen, aardappelpuree of rijst. Kies zelf wat erbij wordt gegeten.

45 min bereiden

hoofdgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Pittige stoofpot op tafel.

  1. Zet een kleine pan met water op. Snijd de varkenslappen in blokjes van ongeveer 3 cm. Bestrooi het vlees met peper en zout en zet het even weg.
  2. Snijd de uien en knoflook in kleine stukken. Doe wat boter in de braadpan en fruit de uien en knoflook aan.
  3. Dompel de tomaten ongeveer 10 tot 15 seconden onder in het al eerder opgezette pan met water. Haal de tomaten uit het water en ontvel ze. Snijd de tomaat vervolgens in kleine blokjes en leg alles op een apart bord. Was de paprika's en verwijder daarna de zaadlijsten. Snijd vervolgens de paprika's in kleine blokjes van ongeveer 1 tot 2 cm. Leg de gesneden paprika op het bord bij de tomaten. Maak de champignons schoon met een borsteltje en snijd ze in kleine stukjes. Leg de gesneden champignons bij de paprika en tomaat op het bord. Snijd daarna een pepertje in hele kleine stukjes. Verwijder eventueel de zaadjes als je het minder pittig wilt hebben.
  4. Zet de 2 deciliter water op samen met een blokje vleesbouillon.
  5. Bak de blokjes varkenslappen in de pan en voeg de rest van de boter eraan toe. Bak het vlees tot het bruin is en voeg vervolgens de tomaat, paprika, champignons en het pepertje eraan toe. Bak alles even aan en voeg daarna de vleesbouillon en het laurierblad eraan toe. Laat het ongeveer 40 minuten zachtjes sudderen.
  6. Serveer met aardappelen, aardappelpuree of rijst. Kies zelf wat erbij wordt gegeten. Na 40 minuten kunt u opscheppen.
  7. Eet smakelijk! Het recept is een gezinsmaaltijd voor 4 tot 5 personen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje