Jambalaya (pikante rijst uit louisiana)

Jambalaya (pikante rijst uit louisiana)

Smulweb imageSmulweb

Een pittige rijstschotel die smaakt alsof je in het zuiden van Amerika bent. Kipgebakken met chili en paprika, chorizo, ham en groenten zorgen voor smaak. Proef zelf!

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Jambalaya (pikante rijst uit louisiana) op tafel.

  1. Snijd eerst alle groenten en zet deze klaar zodat u achter elkaar door kunt werken. Kook ondertussen de rijst.
  2. Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem.
  3. Kruid de kipblokjes met peper, zout, chilipoeder, cayennepeper en paprikapoeder en bak deze goudbruin en gaar. Neem ze uit de pan en houd apart.
  4. Bak in de overgebleven olie de ui, knoflook, paprika en bleekselderij licht aan. Voeg de ham, chorizo en kipblokjes toe en laat even meegaan.
  5. Schep de gekookte rijst en lente-ui erbij en verwarm het geheel goed.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst