Gevulde groene koolrolletjes

Gevulde groene koolrolletjes

Smulweb imageSmulweb

Gevulde groene koolrolletjes met gehakt, appel, ui en tijm. De koolbladeren worden kort geblancheerd en om het gehakt heen gevouwen. Van boter, bloem en melk maak je een gladde saus die je over de koolrolletjes schenkt en daarna bak je ze in de oven gaar en bruin.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1500 g Groene kool

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gevulde groene koolrolletjes op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200*C.
  2. Blancheer 12 grote koolbladeren in ruim kokend water, laat ze uitlekken en snijd de stronken weg.
  3. Meng het gehakt met gehaktkruiden, ui, tijm en appel, vorm er 12 ballen van en leg deze elk op een koolblad. Vouw de kool rond het gehakt en leg de pakketjes met de sluiting naar beneden in een ingevette grote ovenschaal.
  4. Smelt de boter in een pan, roer de bloem erdoor, verwarm dit even en voeg de helft van de melk toe. Roer tot een gladde saus en voeg al roerende scheutje voor scheutje de rest van de melk toe. Voeg zout en peper naar smaak toe en schenk de saus over de kool.
  5. Bak de koolrolletjes in de oven in 30-40 minuten gaar en bruin.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kruiden Fruit Zuivel Sauzen Appel