Blanquette de veau (romige kalfsragout)

Blanquette de veau (romige kalfsragout)

Smulweb imageSmulweb

Blanquette de veau, een Franse klassieker. Mals kalfsvlees gestoofd in bouillon met prei, wortels en tijm. En dan het geheim van de chef: de romige afwerking van crème fraîche en eierdooiers met een vleugje citroensap. Een keer proeven en dit gerecht wil je nooit meer missen!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Blanquette de veau (romige kalfsragout) op tafel.

  1. Verwarm de boter in een braadpan.
  2. Braad de blokjes kalfsvlees rondom bruin aan.
  3. Voeg de prei, wortels en tijm toe en schenk er de bouillon bij. Breng het geheel aan de kook en laat het vlees in 1,5 tot 2 uur zachtjes gaar sudderen.
  4. Meng in een kommetje de crème fraîche met de eierdooiers en het citroensap.
  5. Haal de pan van het vuur en roer het eimengsel door het vlees.
  6. Zet de pan weer op het vuur en verwarm het geheel al roerend tot het gerecht licht is gebonden
  7. laat het niet meer koken!
  8. Voeg zout en peper naar smaak toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees