Rundvlees kroketten (12 tot 16 stuks)

Rundvlees kroketten (12 tot 16 stuks)

Smulweb imageSmulweb

Maak deze overheerlijke rundvlees kroketten. Laat het smelten in je mond met zachte stukjes vlees en peterselie. Volg de aanwijzingen en je zet deze kroketjes in een mum van tijd op tafel!

25 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 80 g Peterselie gedroogd

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Rundvlees kroketten (12 tot 16 stuks) op tafel.

  1. Breng 8 dl water met vlees, bouillontabletten en kruidenbuiltjes langzaam aan de kook en laat het vlees in ca. 1 uur zachtjes gaar worden. Zeef de bouillon en meet 4 dl af. Snijd het vlees in kleine stukjes en hak de peterselie fijn.
  2. Smelt boter in een pan, roer bloem erdoor en verwarm al roerend gedurende ca. 3 minuten. Voeg 2 dl bouillon toe en roer tot een gladde saus. Voeg vervolgens nog 2 dl bouillon toe en roer opnieuw tot een gladde saus. Roer het vlees en de peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verwarm het vleesmengsel zachtjes gedurende 3 minuten. Doe het mengsel over in platte borden en laat het tenminste 2 uur opstijven in de koelkast.
  4. Klop 2 eieren met 4 eetlepels water los in een kom. Strooi paneermeel op een diep bord. Snijd het vleesmengsel op elk bord in 8 punten en vorm ze tot kroketten. Rol de kroketten door de paneermeel, daarna door het eimengsel en nogmaals door de paneermeel. Zorg dat de kroketten volledig bedekt zijn met paneermeel.
  5. Vries de kroketten direct in. Als je ze direct wilt eten, laat ze dan eerst een beetje opstijven in de koelkast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees