- 80 g Peterselie gedroogd
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Rundvlees kroketten (12 tot 16 stuks) op tafel.
- Breng 8 dl water met vlees, bouillontabletten en kruidenbuiltjes langzaam aan de kook en laat het vlees in ca. 1 uur zachtjes gaar worden. Zeef de bouillon en meet 4 dl af. Snijd het vlees in kleine stukjes en hak de peterselie fijn.
- Smelt boter in een pan, roer bloem erdoor en verwarm al roerend gedurende ca. 3 minuten. Voeg 2 dl bouillon toe en roer tot een gladde saus. Voeg vervolgens nog 2 dl bouillon toe en roer opnieuw tot een gladde saus. Roer het vlees en de peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm het vleesmengsel zachtjes gedurende 3 minuten. Doe het mengsel over in platte borden en laat het tenminste 2 uur opstijven in de koelkast.
- Klop 2 eieren met 4 eetlepels water los in een kom. Strooi paneermeel op een diep bord. Snijd het vleesmengsel op elk bord in 8 punten en vorm ze tot kroketten. Rol de kroketten door de paneermeel, daarna door het eimengsel en nogmaals door de paneermeel. Zorg dat de kroketten volledig bedekt zijn met paneermeel.
- Vries de kroketten direct in. Als je ze direct wilt eten, laat ze dan eerst een beetje opstijven in de koelkast.