Tartiflette (Franse aardappelschotel)

Tartiflette (Franse aardappelschotel)

Smulweb imageSmulweb

Laat je verleiden door de rijke smaak van Tartiflette. Deze traditionele Franse aardappelschotel, gevuld met romige kaas, spek en uien, brengt de Franse Alpen direct naar je bord. Een ware smaakexplosie.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Tartiflette (Franse aardappelschotel) op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappels en snijd ze in plakjes. Snijd de ui in halve ringen en vet een ovenschaal in.
  2. Kook de in plakjes gesneden aardappelen met een beetje zout net niet gaar. Laat ze uitlekken en afkoelen. Spoel ze niet af. Fruit ondertussen de uien aan in een koekenpan in een beetje olie. Doe de spekblokjes erbij en bak een paar minuten mee. Breng op smaak met wat peper.
  3. Doe de helft van de aardappelplakjes in de ovenschaal. Verdeel er de helft van de uien en de spekjes over en schep daaroverheen de helft van de reblochon. Herhaal deze lagen en schep boven op de schotel de crème fraîche.
  4. Zet de schaal in de oven en bak de tartiflette in 20 tot 30 minuten goudbruin en gaar.
eet smakelijk