Gevulde varkensfilet op zijn duits

Gevulde varkensfilet op zijn duits

Smulweb imageSmulweb

De combinatie van sappige varkensfilet en de romige boursin met Provençaalse kruiden en spekjes is heerlijk. Deze klassiek Duitse runderrollade is gevuld met dit heerlijke mengsel en gebakken in de oven tot perfectie. Serveer het met doperwten, gehalveerde tomaten en geroosterde amandelen voor een complete maaltijd.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gevulde varkensfilet op zijn duits op tafel.

  1. Dep het vlees droog met keukenpapier als het vochtig is en breng op smaak met zout en peper. Maak ca. 10 keer een 2-3 cm diepe inkeping aan de bovenkant van het vlees.
  2. Bak de spekreepjes zachtjes uit en laat ze afkoelen. Meng de uitgebakken spekjes met Boursin en kruiden Provence. Vul de inkepingen van het vlees met dit mengsel en bind het op met keukengaren of rolladetouw.
  3. Leg het vlees in een braadslede en verdeel de fijngesneden soepgroenten rondom het vlees. Voeg boter en een scheutje water toe. Plaats de braadslede in de oven en bak het vlees gaar in ca. een uur op 180°C. Overgiet het af en toe met vocht uit de braadslede.
  4. Laat de doperwten uitlekken en rooster de geschaafde amandelen lichtbruin in een droge koekenpan. Voeg de doperwten en gehalveerde tomaten toe en verwarm kort mee.
  5. Haal het vlees uit de braadslede en vang het vocht op met een zeef. Voeg een kopje bouillon toe en roer de crème fraîche erdoor. Breng aan de kook en bind met sausbinder.
  6. Leg het vlees op een schaal en garneer met de tomaten, doperwten en wat groen. Serveer met de saus apart.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees