Blauwe zeelt in een kruidige court-bouillon bereid

Blauwe zeelt in een kruidige court-bouillon bereid

Smulweb imageSmulweb

Blauwe zeelt in een kruidige court-bouillon bereid. Maak de vis voorzichtig schoon en spoel goed af. Voeg dan de ingemaakte groenten toe en pocheer de vis net onder het kookpunt gedurende 30 minuten, voor een mooie blauwe kleur.

60 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1500 g Zeelt
  • 800 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Blauwe zeelt in een kruidige court-bouillon bereid op tafel.

  1. Maak de vis voorzichtig schoon en spoel goed af. Houd de schubben en slijmhuid intact. Kies ervoor om de vis schoon te maken vanuit het kieuwgat.
  2. Breng een kopje azijn aan de kook en giet deze over de vis om hem blauw te maken. Zorg dat de vis overal geraakt wordt. Laat de vis een kwartier rusten.
  3. Maak alle groenten schoon, snijd ze in gelijke stukken en doe ze in een pan. Voeg de overige ingrediënten toe en zet op een hoog vuur.
  4. Verhit de bouillon tot een temperatuur van 95 graden Celsius, zonder deze aan de kook te brengen. Laat de bouillon een half uur trekken en zeef hem.
  5. Leg de vis voorzichtig op het rooster in de vispan met de voorverwarmde court-bouillon (95 graden Celsius). De vis moet helemaal onderstaan. Voeg anders wat vocht toe uit gelijke delen wijn en water.
  6. Pocheer de vis net onder het kookpunt. Het mag absoluut niet koken voor een mooie blauwe kleur. De vis is gaar wanneer de rugvin loslaat als je eraan trekt, dit duurt ongeveer 30 minuten.
eet smakelijk