avocado taartje met gerookte zalm

avocado taartje met gerookte zalm

Smulweb imageSmulweb

Dit taartje van avocado en gerookte zalm is perfect als feestelijke lunch of voorgerecht. Geserveerd met rucola, een romige dille en zure roomsaus en afgemaakt met verse limoen.

15 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1.2 Avocado

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke avocado taartje met gerookte zalm op tafel.

  1. Halveer de avocado's, verwijder de pit en schil de vrucht. Snijd in kleine blokjes en besprenkel met citroensap. Breng op smaak met dille, peper en zout.
  2. Zet de koekjesuitsteker van ongeveer 8 cm in het midden van een bord. Schep hier 1/4 van het avocado mengsel in en druk een beetje aan. Verwijder de ring en herhaal bij de andere borden.
  3. Snijd de gerookte zalm in lange reepjes en vouw ze om het taartje heen. Vorm de rest van de vis in rolletjes of roosjes zoals te zien op de foto.
  4. Verdeel de rucola om de taartjes. Schep de rest van de dille en een beetje zout door de zure room.
  5. Garneer het gerecht met plakjes limoen. Leg op ieder taartje een toef zure room met daarop een zalmroosje.
eet smakelijk