Kerst koekjes (amandel-boter koekjes)

Kerst koekjes (amandel-boter koekjes)

Smulweb imageSmulweb

Kerst koekjes (amandel-boter koekjes) bakken? Dat is zo gebeurd met dit makkelijke recept. Luchtige, krokante koekjes met een vleugje amandel en kerstkruiden. Versieren maar!

45 min bereiden

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Kerst koekjes (amandel-boter koekjes) op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Maak het deeg door bloem, suiker, amandelpoeder en kruiden in een kom te mengen. Voeg het hele ei en de twee dooiers toe, samen met de zachte boter en maak er een deegbal van met zo weinig mogelijk kneden (30 seconden), daardoor blijven de koekjes luchtig en krokant.
  3. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 5-6 mm en steek er vormpjes uit van ongeveer gelijke grootte (zodat ze gelijkmatig bakken).
  4. Leg de koekjes op bakpapier en bestrijk ze met eigeel.
  5. Bak ze ongeveer 12-15 minuten in het midden van de oven, tot de randen een gouden kleur krijgen.
  6. Haal ze uit de oven, laat ze op een rooster afkoelen en versier ze naar keuze.
  7. Indien je zilverparels gebruikt, kun je deze in de koekjes drukken terwijl ze nog warm zijn uit de oven. Glazuren doe je pas als de koekjes zijn afgekoeld.
  8. Wil je de koekjes ophangen in de boom, vergeet dan niet om er een gaatje in te maken voordat ze de oven in gaan.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes