Loempiavulling met varkensvlees garnalen en kip

Loempiavulling met varkensvlees garnalen en kip

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke loempiavulling met varkensvlees, garnalen, kip en groenten. Gecombineerd met een kruidige bouillon en verpakt in knapperig deeg. Perfect als hapje bij de borrel of als voorgerecht!

25 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 ml Water
  • 1 el Aardappelzetmeel

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Loempiavulling met varkensvlees garnalen en kip op tafel.

  1. Snijd het varkensvlees en kippenborst in dunne reepjes.
  2. Verhit de olie in een pan en bak het varkensvlees aan. Voeg de kip toe zodra het vlees begint te kleuren, en voeg als laatste de garnalen toe. Laat de massa daarna uitlekken in een vergiet, en gebruik de olie voor verdere bereiding.
  3. Bak de groenten apart en laat deze ook uitlekken. Snipper de uien, hak de gember fijn, snijd de Chinese kool en prei in reepjes en de champignons in stukjes. Doe alles in een pan en voeg de kruiden toe, samen met de hardgekookte en gehakte eieren. Breng de bouillon aan de kook en bind het lichtjes met aardappelmeel. Voeg dan de sherry en fijngehakte selderij toe. Roer alles goed door en proef of de smaak goed is.
  4. Schep de vulling in de stukjes deeg en bestrijk deze met geklopt ei. Klap de punt eroverheen, vouw de zijkanten dicht en rol de loempia een slag om, trek tot slot de tegenoverliggende punt eroverheen.
  5. Bak de loempia's vlak voor het serveren in hete olie op 180*C tot ze knapperig en goudgeel zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Gevogelte