Surinaams javaanse bami met kip

Surinaams javaanse bami met kip

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke Surinaams-Javaanse bami met kip. Mals kippenvlees gestoofd in blacksoy, met knoflook, pepers en peper. Hierbij voegen we dunne bami, die we samen met het kippenvocht bakken voor een heerlijke smaak. Een must-try voor iedereen die graag exotische gerechten uitprobeert.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Madame Jeanette Peper
  • 150 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Surinaams javaanse bami met kip op tafel.

  1. Snijd kip in stukken en pel de ui. Bak de gesnipperde ui in olie. Voeg fijngesneden knoflook en pepers toe en bak kort aan.
  2. Voeg vetsin, laos en 5 spices toe. Doe vervolgens de kipstukken in de pan en bak ze aan.
  3. Zet de kipstukken onder een flinke laag blacksoy, bijna helemaal onder. Voeg een kopje water, zwarte peper en bruine suiker toe. Breng het geheel aan de kook op hoog vuur en laat het vervolgens op laag vuur heerlijk stoven gedurende 2 à 3 uur. Keer de kipstukken regelmatig en houd het deksel half op de pan.
  4. Breng de kip op smaak met een maggiblokje of extra bruine suiker.
  5. Kook ondertussen de bami en verwarm de wok met wat olie. Neem wat vocht van de kipstukken met een soeplepel en voeg dit toe aan de wok. Voeg de gekookte bami toe en meng met 2 vorken losjes door het donkerbruine vocht. Voeg vocht toe tot de bami mooi bruin is. Bak ongeveer 7 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Noedels Bami met kip