Konijnenbouten gestoofd in westmalle dubbel met pruimen

Konijnenbouten gestoofd in westmalle dubbel met pruimen

Smulweb imageSmulweb

Konijnenbouten gestoofd in Westmalle Dubbel bier met gewelde pruimen, tijm, uien, knoflook en ontbijtspek. Geserveerd met al dente gekookte spruitjes en aardappels, gegarneerd met goudbruin gebakken amandelschaafsel en romige kastanjepuree gemaakt met roomboter en port.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 g Konijnenbout

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Konijnenbouten gestoofd in westmalle dubbel met pruimen op tafel.

  1. Laat pruimen wellen in Westmalle Dubbel (een flesje).
  2. Schil aardappels, maak spruitjes schoon en pel kastanjes.
  3. Wentel de konijnenbouten in bloem en bak ze even om en om in de koekenpan met boter en/of olie tot ze zongebruind zijn.
  4. Stoven van konijnenbouten: voeg 1,5 liter water met drie blokjes kippenbouillon toe en voeg veel takjes verse tijm toe en het stuk ontbijtspek. Voeg uien en knoflook toe en laat alles op grote stukken blijven.
  5. Voeg een halfuur voordat het op tafel gaat gewelde pruimen en bier toe.
  6. Voor de aardappels: kook ze in een pan met wat zout ongeveer 20 minuten. Bak amandelschaafsel goudgeel in een koekenpan en strooi deze voor het opdienen over de aardappels.
  7. Voor de spruitjes: kook ze ongeveer 15 minuten. Bak de spekjes uit en doe ze over de spruitjes met een beetje spekvet.
  8. Smelt roomboter in een pan en voeg gekookte kastanjes en port toe. Laat het geheel ongeveer 5 minuten pruttelen en maak vervolgens puree met een keukenmachine. Serveer de puree in bolletjes gemaakt met een ijsschep.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Pruimen