Garnalensoep pittig

Garnalensoep pittig

Smulweb imageSmulweb

Deze pittige garnalensoep met groenten en kruiden breng je in no time op tafel. Ideaal voor tussendoor of als voorgerecht voor je dinertje thuis.

45 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Garnalensoep pittig op tafel.

  1. Pel de garnalen. Snijd alle groenten redelijk klein. Houd de afval zeker bij.
  2. Laat boter smelten in een grote kookpot. Voeg er de garnalenafval bij, roer om en laat even stoven. Voeg dan de lepel bloem toe en voeg vervolgens de groenten toe. Roer goed door elkaar.
  3. Voeg de wijn, bouillon, tomatenpuree en gezeefde tomaten toe aan de kookpot terwijl je alles goed blijft roeren. Voeg de kruiden toe en breng het geheel aan de kook.
  4. Laat dit mengsel 30 minuten koken met een deksel op de kookpot.
  5. Neem een roerzeef en giet de soep erdoor. Vang alle sappen op. Je bekomt een redelijk gebonden soep.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep