- 230 ml Water
- 25 g Melkpoeder
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Zachte witte broodjes op tafel.
- Doe alle ingrediënten in de kom van bijvoorbeeld een KitchenAid of broodbakmachine. Kneed er in ongeveer 10 minuten een soepel deeg van.
- Overdoe het deeg in een ingevette kom en laat het 1 tot 1,5 uur rijzen.
- Verdeel daarna met een deegsteker het deeg in 12-14 gelijke stukjes en maak er bolletjes van. Leg ze op een bakplaat en laat ze nog een uur rijzen.
- Verwarm tijdens het laatste kwartier van de rijstijd de oven voor op 200 °C.
- Bestrijk voor boterbolletjes de gerezen bolletjes met gesmolten roomboter. Voor zadenbroodjes bestrijk met losgeklopt ei/melkmengsel en bestrooi met sesamzaad of maanzaad.
- Bak de bolletjes in 12-15 minuten gaar en bruin.
- Bestrijk de boterbolletjes direct na het afbakken weer met gesmolten roomboter. Laat ze afkoelen op een rooster.