Tajine met lamsvlees en abrikozen

Tajine met lamsvlees en abrikozen

Smulweb imageSmulweb

Een Marokkaans stoofgerecht boordevol smaak met lamsvlees, groenten, abrikozen en ras el hanout kruiden. Laat het gerecht minimaal 1 uur stoven in de tajine, perfect om te serveren tijdens de koude maanden.

60 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 7.5 tl Ras el Hanout
  • 150 ml Sinaasappelsap

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Tajine met lamsvlees en abrikozen op tafel.

  1. Snijd de uien in halve ringen en was en snijd de groenten in blokjes. Laat de pompoen eerst 10 minuten in de magnetron zodat deze makkelijker te snijden is.
  2. Snijd het lamsvlees in blokjes en snijd de gember fijn.
  3. Fruit de uien, knoflook en een theelepel ras el hanout in de olijfolie. Doe dit over in de tajine.
  4. Bak het lamsvlees met de rest van de ras el hanout aan totdat het mooi gekleurd is. Doe het lamsvlees in de tajine.
  5. Doe de groenten, gember en abrikozen in de koekenpan en schep de basterdsuiker en kaneel erdoorheen. Voeg ook de sinaasappelsap toe. Schep alles gedurende een paar minuten om en doe het vervolgens over in de tajine.
  6. Laat het vlees en de groenten minimaal 1 uur stoven in de tajine. Let erop dat de stoofpot niet droogkookt. Voeg anders een beetje water of sinaasappelsap toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Vlees Fruit Abrikozen