Pompoenstoof met zoete aardappelen

Pompoenstoof met zoete aardappelen

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke pompoenstoof met zoete aardappelen, laat lang stoven totdat de pompoen voldoende gaar is in een heerlijke tomatensaus. Serveer met rijst en spinazie voor een complete maaltijd!

45 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Pompoenstoof met zoete aardappelen op tafel.

  1. Schil de pompoen en de aardappelen en snijd ze in hapklare brokken. Bak de aardappels en de pompoen enige minuten in een flinke scheut olijfolie
  2. regelmatig omscheppen.
  3. Voeg de blikken tomaten toe, inclusief het vocht, de kruiden en de groentebouillontablet. Laat het geheel afgedekt stoven totdat de pompoen voldoende gaar is. Dat duurt ongeveer een halfuur. Af en toe even omscheppen. Pas op dat daarbij de stukken pompoen niet kapot gaan.
  4. Zet intussen een pannetje rijst op.
  5. Leg de gewassen spinazie bovenop de pompoenstoof en doe het deksel terug op de pan. Wanneer de spinazie in een minuut of twee lekker is geslonken, kan de pan op tafel.
eet smakelijk