Gevulde eieren - 10 variaties maken

Gevulde eieren - 10 variaties maken

Smulweb imageSmulweb

Gevulde eieren op 10 verschillende manieren bereiden? Tonijn, ansjovis, garnalen, rauwe ham, gorgonzola, kruiden, Parmezaanse kaas en tomaat, gerookte forel, gerookte zalm of gewoon kaviaar. Maak een keuze uit deze smaakvolle recepten en geniet.

25 min bereiden

borrel

2 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 14 stappen deze heerlijke Gevulde eieren - 10 variaties maken op tafel.

  1. Zet een pan met water op het vuur en kook hierin de eieren hard, ongeveer 7 minuten. Laat de eieren daarna schrikken door ze af te gieten en daarna er gelijk koud water overheen te laten stromen. Hierdoor kun je ze makkelijk pellen.
  2. Snijd de eieren in de lengte door midden en haal de eidooiers eruit. Doe de eidooiers bij elkaar en voeg de mayonaise toe en zorg dat het goed vermengd wordt.
  3. Roer alle gewenste ingrediënten erdoorheen en breng het op smaak met wat peper en zout.
  4. Zet vervolgens de eieren in de koelkast en laat ze daar een uurtje staan. De volgende variaties zijn allemaal mogelijk, je kunt uiteraard ook zelf een variatie proberen:
  5. Tonijn en olijven --> meng 50 gr gepureerde tonijn door het eimengsel en garneer het met plakjes olijf.
  6. Ansjovis --> hak 4 ansjovisfilets fijn en meng deze met 1 eetlepel kappertjes door het eimengsel.
  7. Garnalen --> 50 gr grofgehakte garnalen mengen met het eimengsel met 1 theelepel dille en wat citroensap.
  8. Rauwe ham --> 50 gr ham fijnhakken en dit samen met 1 eetlepel bieslook door het eimengsel doen.
  9. Gorgonzola --> 50 gr gorgonzola fijnprakken en door het eimengsel mengen.
  10. Kruiden --> 2 eetlepels gehakte kruiden, 1 eetlepel fijngesnipperde sjalotje en wat mosterd door het eimengsel.
  11. Parmezaanse kaas en tomaat --> 1 eetlepel geraspte kaas en 1 eetlepel fijngehakte tomaat door het eimengsel mengen.
  12. Gerookte forel --> 50 gr gerookte forel fijnmaken en door het eimengsel mengen. Garneren met peterselie.
  13. Gerookte zalm --> 50 gr gerookte zalm snipperen en samen met wat dille en citroensap door het eimengsel mengen.
  14. Kaviaar --> leg wat kaviaar over het basisrecept heen. Niet erdoor mengen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Gevulde eieren