Bereidingswijze
Zet in 14 stappen deze heerlijke Gevulde eieren - 10 variaties maken op tafel.
- Zet een pan met water op het vuur en kook hierin de eieren hard, ongeveer 7 minuten. Laat de eieren daarna schrikken door ze af te gieten en daarna er gelijk koud water overheen te laten stromen. Hierdoor kun je ze makkelijk pellen.
- Snijd de eieren in de lengte door midden en haal de eidooiers eruit. Doe de eidooiers bij elkaar en voeg de mayonaise toe en zorg dat het goed vermengd wordt.
- Roer alle gewenste ingrediënten erdoorheen en breng het op smaak met wat peper en zout.
- Zet vervolgens de eieren in de koelkast en laat ze daar een uurtje staan. De volgende variaties zijn allemaal mogelijk, je kunt uiteraard ook zelf een variatie proberen:
- Tonijn en olijven --> meng 50 gr gepureerde tonijn door het eimengsel en garneer het met plakjes olijf.
- Ansjovis --> hak 4 ansjovisfilets fijn en meng deze met 1 eetlepel kappertjes door het eimengsel.
- Garnalen --> 50 gr grofgehakte garnalen mengen met het eimengsel met 1 theelepel dille en wat citroensap.
- Rauwe ham --> 50 gr ham fijnhakken en dit samen met 1 eetlepel bieslook door het eimengsel doen.
- Gorgonzola --> 50 gr gorgonzola fijnprakken en door het eimengsel mengen.
- Kruiden --> 2 eetlepels gehakte kruiden, 1 eetlepel fijngesnipperde sjalotje en wat mosterd door het eimengsel.
- Parmezaanse kaas en tomaat --> 1 eetlepel geraspte kaas en 1 eetlepel fijngehakte tomaat door het eimengsel mengen.
- Gerookte forel --> 50 gr gerookte forel fijnmaken en door het eimengsel mengen. Garneren met peterselie.
- Gerookte zalm --> 50 gr gerookte zalm snipperen en samen met wat dille en citroensap door het eimengsel mengen.
- Kaviaar --> leg wat kaviaar over het basisrecept heen. Niet erdoor mengen.