- 60 g Cognac
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Romige tagliatelle met kippenlever op tafel.
- Leg de plakken pancetta tussen 2 vellen bakpapier en leg ze 8 minuten in een op 180ºC voorgewarmde oven.
- Breng een grote pan met water aan de kook en voeg zout toe. Maak de kippenlevers schoon en bestrooi ze met peper en zout.
- Doe 1 el olie in de pan en voeg sjalot en peper toe. Blus na een paar minuten af met 2 el cognac. Voeg witte wijn en room toe en laat de saus 2 à 3 minuten inkoken. Klop steeds met een paar blokjes tegelijk 100 g boter door de saus en zet het vuur daarna laag.
- Verhit de rest van de olie in een pan en bak de kippenlevers om en om bruin. Draai het vuur laag en voeg de rest van de cognac toe. Voeg de resterende boter toe en voeg, als het schuimt, de salie toe.
- Kook de tagliatelle in ongeveer 7 minuten gaar, giet af en bewaar een deel van het kookvocht. Doe de pasta met een paar eetlepels van het kookvocht bij de kippenlevers en meng goed. Voeg de warmgehouden botersaus toe en verwarm het geheel nog even. Roer de Parmezaanse kaas en eventueel nog wat kookvocht erdoor.