- 125 g Zure room
Bereidingswijze
Zet in 13 stappen deze heerlijke Paprika-uientaart met geitenkaas op tafel.
- Verwarm de oven voor op 220ºC.
- Vet een quichevorm in met boter (doorsnede 26 cm).
- Laat het deeg ontdooien, verdeel het over de vorm en druk het wat aan.
- Maak de uien en paprika's schoon en snijd ze in reepjes.
- Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de uien en paprika ca. 5 minuten.
- Laat wat afkoelen.
- Rasp de kaas.
- Klop de eieren met de room los en breng op smaak met zout, peper en komijn.
- Meng de kaas erdoor.
- Verdeel het paprika-uimengsel over het deeg en schenk het eimengsel erover.
- Bak de taart in de voorverwarmde oven in ca. 40 minuten gaar en bruin.
- Serveer de taart koud of warm.
- Lekker met een groene salade.