Paprika-uientaart met geitenkaas

Paprika-uientaart met geitenkaas

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke paprika-uientaart met geitenkaas is lekker als hoofdgerecht met een frisse groene salade of als lunchgerecht. Rijkelijk gevuld met reepjes ui en paprika en op smaak gebracht met komijn. Serveer koud of warm en geniet van de zachte smaak van geitenkaas.

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 125 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 13 stappen deze heerlijke Paprika-uientaart met geitenkaas op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC.
  2. Vet een quichevorm in met boter (doorsnede 26 cm).
  3. Laat het deeg ontdooien, verdeel het over de vorm en druk het wat aan.
  4. Maak de uien en paprika's schoon en snijd ze in reepjes.
  5. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de uien en paprika ca. 5 minuten.
  6. Laat wat afkoelen.
  7. Rasp de kaas.
  8. Klop de eieren met de room los en breng op smaak met zout, peper en komijn.
  9. Meng de kaas erdoor.
  10. Verdeel het paprika-uimengsel over het deeg en schenk het eimengsel erover.
  11. Bak de taart in de voorverwarmde oven in ca. 40 minuten gaar en bruin.
  12. Serveer de taart koud of warm.
  13. Lekker met een groene salade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas