Koffietoetje met koffiesiroop

Koffietoetje met koffiesiroop

Smulweb imageSmulweb

Een koffietoetje met koffiesiroop, voor de echte koffieliefhebber! Een zacht en zoet dessert dat je een dag van tevoren al kunt maken. De siroop van koffie en likeur druppel je er op het laatste moment over en garneer eventueel met wat opgeklopte crème erbovenop.

15 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 ml Koffie
  • 50 ml Kahlúa koffielikeur

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Koffietoetje met koffiesiroop op tafel.

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze zacht zijn.
  2. Doe de mascarpone met crème fraîche en 2 volle eetlepels suiker in een pannetje en verwarm dat, niet koken!
  3. Knijp de gelatine uit en roer dat door de warme room/suiker tot het is opgelost. Roer er dan de 300 ml hele sterke, zwarte koude koffie door. Schenk in mooie glazen en zet het in de koelkast. Gewoon vergeten tot de volgende dag.
  4. Maak de koffiesiroop. Doe de 200 ml zwarte koffie in een pannetje samen met de (donkere) basterdsuiker en laat het pruttelen tot de suiker is opgelost. Voeg een glaasje koffielikeur (of Grand Marnier) toe en laat het geheel afkoelen.
  5. Op het laatste moment giet je de koffiesiroop over de koffietoetjes.
  6. Maak een mascarpone crème door de overgebleven mascarpone met de crème fraîche en wat suiker op te kloppen tot het lekker dik is en doe dat over de koffietoetjes. Geef de siroop er dan los bij in een kannetje. Of maak de helft en doe het in kleine borrelglaasjes als onderdeel van een grand dessert of toetjesbuffet.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts