Bereidingswijze
Zet in 14 stappen deze heerlijke Griekse kip met feta uit de oven op tafel.
- Snijd de tomaten in mooie, gelijke schijfjes.
- Snijd de uien in gelijke schijfjes en druk uit de schijfjes ringen.
- Pel de teentjes knoflook en bestrooi ze met gemalen zeezout. Snijd de knoflookfijn en voeg eventueel extra zout toe tijdens het snijden. Het snijdsel mag namelijk niet nat worden.
- Snijd de aubergine in gelijke schijfjes.
- Snijd de verse rozemarijn heel fijn.
- Snijd de kipfilet in lange, gelijke repen.
- Snijd de feta in gelijke blokjes.
- Vet een ruime ovenschotel in met olijfolie. Leg er de schijfjes tomaat in.
- Verwarm in een pan de olie en fruit hierin de uienringen met de suiker. Laat de uien bruinen en schep ze over de tomaten in de ovenschaal.
- Wrijf de schijfjes aubergine aan beide zijden in met de fijngesneden knoflook. Bak de schijfjes in twee minuten per zijde op hoog vuur aan en leg ze daarna op de uienringen in de ovenschaal.
- Bak de reepjes kipfilet rondom bruin in een scheut olijfolie. Voeg een scheut balsimico azijn toe of droge witte wijn en laat het snel verdampen. Schep de gebraden kipfilet op de aubergine en verdeel de fijngesneden rozemarijn erover.
- Leg de stukjes feta in de openingen tussen de vleesrepen en strooi er wat oregano over.
- Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak het gerecht voor 40 tot 45 minuten op 130 graden heteluchtoven of 145 graden in een gasoven.
- Haal de schaal uit de oven en verwijder de folie. Serveer meteen.