Naan brood

Naan brood

Smulweb imageSmulweb

Zelf Naan maken is makkelijker dan je denkt. Het deeg van bloem, kwark, water en zout need je 10 minuten en laat je een uur rijzen. Rol het deeg uit tot dunne mini-pizza's en gril ze 2 tot 4 minuten aan beide kanten. Bestrijk met gesmolten boter en smullen maar!

25 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 230 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Naan brood op tafel.

  1. Zeef de bloem en maak een kuil. Voeg de overige ingrediënten toe, behalve de gesmolten boter. Maak er een deeg van en kneed minstens 10 minuten goed door. Of doe alle ingrediënten in de broodmachine.
  2. Dek het deeg af en laat het een uur rijzen op een warme plaats tot het volume verdubbeld is.
  3. Kneed het deeg nogmaals door om de lucht eruit te persen. Haal er stukken af ter grootte van een vuist. Maak er platte ballen van en laat nogmaals een half uurtje rijzen.
  4. Verwarm ondertussen de grill van de oven.
  5. Rol nu steeds een bal uit tot een dunne, platte schijf van minder dan 1cm. Leg deze 2 tot 3 minuten op een afstandje onder de hete grill.
  6. Bestrijk de naan met gesmolten boter, keer om en grill de andere kant ook 2 tot 4 minuten.
  7. Grill op deze manier alle naan. Houd degenen die klaar zijn warm in een envelop van zilverfolie en keukenpapier. Zo blijven ze minstens een half uur warm.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood