Irish stew stap voor stapontzettend lekker

Irish stew stap voor stapontzettend lekker

Smulweb imageSmulweb

De Ierse stoofpot, ook wel Irish stew genoemd, is een heerlijk zacht gerecht. Met runderlappen, aardappeltjes, champignons en worcestersaus is het een heerlijke combinatie. Giet een heerlijk donker bier als Guinness erbij en je hebt echt een topmaaltijd. Volg hier het recept stap voor stap.

120 min bereiden

bijgerecht

10 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Irish stew stap voor stapontzettend lekker op tafel.

  1. Schil drie aardappels en kook ze in water met wat zout voor 20 minuten. Spoel ze af in koud water en laat een beetje afkoelen. Snijd ze in schijfjes, besprenkel met azijn en bewaar in een bakje met deksel in de koelkast. Snijd de overige aardappels in blokjes.
  2. Snijd champignons in vieren (zijn ze groot) of in tweeën (zijn ze klein). Kastanjechampignons hoeven niet gesneden te worden. Snijd ook knoflook, bosui en uien in respectievelijk kleine stukjes, schuine stukjes en ringen. Snijd runderlapjes in dobbelsteentjes. Bestrooi ze met wat zout en peper en voeg een paar lepels mosterd toe. Roer het geheel goed door. Leg wat meel op een vlak oppervlak.
  3. Verhit 50 gram boter en 100 ml plantaardige olie in een pan op middelhoog vuur. Wentel de dobbelsteentjes vlees in het meel en bak ze bruin. Doe dit in vier etappes en leg het vlees weg in een kommetje.
  4. Bak de aardappelblokjes kort aan en zet ze apart.
  5. Doe opnieuw 50 gram boter en 50 ml plantaardige olie in de pan. Bak de uien lekker bruin. Voeg de knoflook toe en een minuut later het gehakt. Bak dit goed los en lichtbruin. Voeg Guinness en fond toe. Leg de laurierblaadjes erin en voeg tijm en suiker toe. Doe een flink aantal scheuten worcestersaus erbij en kook in.
  6. Schep het vet voorzichtig weg en voeg het rundvlees toe. Laat dit 2 uur garen met de deksel op de pan en een niet te hoog vuur.
  7. Doe 20 minuten voordat het vlees klaar is, de aardappelschijfjes bij de saus en plaats dit in een terrine. Besprenkel met gesmolten boter en plaats in de oven op 200 graden voor 20 minuten. Voeg daarna de uiringen, champignons, bosui en kastanjechampignons toe aan de saus en voeg zout en worcestersaus naar smaak toe. Bind de saus met wat bloem voor een dikkere saus.
  8. Serveer het gerecht met de aardappelschijfjes en de gebonden saus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Bakken Kruiden Sauzen