Coq au vin ( de originele )

Coq au vin ( de originele )

Smulweb imageSmulweb

Coq au vin is een heerlijk Frans gerecht! Kipdelen in rode wijn en bouillon, samen met champignons, bacon, sjalotjes en knoflook maakt dit gerecht onweerstaanbaar lekker. Geserveerd met vers brood om lekker de saus mee op te dippen.

60 min bereiden

bijgerecht

20 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 750 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Coq au vin ( de originele ) op tafel.

  1. Snijd de champignons in twee partjes en laat de sjalotjes heel. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de bacon in stukken van 3 bij 3 cm.
  2. Verhit een klontje boter en plantaardige olie in een braadpan met anti-aanbaklaag. Bak de kipdelen snel goudbruin. Bak de kipdelen in kleine porties en leg ze weg op keukenpapier.
  3. Verwarm twee klontjes boter en een gelijke hoeveelheid plantaardige olie in een grote braadketel. Bak de bacon aan en voeg sjalotjes en knoflook toe. Leg de kipdelen erbovenop en voeg de fond (bouillon) en rode wijn toe.
  4. Laat het geheel 15 minuten goed aan de kook komen met de deksel op de pan.
  5. Haal de deksel van de pan en laat het geheel nog 1 uur tot 1 uur en 15 minuten inkoken. Roer voorzichtig als je roert om de kipdelen niet te beschadigen.
  6. Schep overtollig vet weg en voeg champignons toe. Laat het geheel nog 10 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
  7. Bind de saus met het restant van het meelmengsel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Haan Coq au vin