Zuurkool met mozzarella

Zuurkool met mozzarella

Smulweb imageSmulweb

Een ovenheerlijke variatie met zuurkool, aardappelpuree en mozzarella. Laagjes zuurkool, aardappelpuree, paprika en plakjes mozzarella. Bestrooid met kaas en paneermeel en klontjes boter. Bakken in de oven op 200°C tot goudbruin.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Zuurkool met mozzarella op tafel.

  1. Schil de aardappelen, kook ze gaar en stamp ze fijn. Roer de kokende melk en een klontje boter erdoor tot puree en breng op smaak met zout en nootmuskaat.
  2. Snipper de paprika. Laat de zuurkool uitlekken en meng met karwijzaad, zout en peper. Snijd de kaas in plakjes.
  3. Vet een ovenschaal dik in met boter en vul in lagen met aardappelpuree, paprika, zuurkool, plakjes mozzarella, weer zuurkool, paprika, aardappelpuree en plakjes mozzarella.
  4. Bestrooi met een mengsel van kaas en paneermeel en leg hier en daar klontjes boter. Schuif de schotel in een voorverwarmde oven op 200°C en bak in 35-40 minuten gaar en goudbruin.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kaas Zuurkool