Gegratineerde spinazie-aardappelschotel

Gegratineerde spinazie-aardappelschotel

Smulweb imageSmulweb

Geniet van een romige gegratineerde spinazie-aardappelschotel met tomaten en mozzarella. Perfect gekruid met zout en peper. Een feest voor het hele gezin!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 20 g Bieslook vers

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Gegratineerde spinazie-aardappelschotel op tafel.

  1. Schil de aardappelen, was ze, snijd ze in plakken en blancheer die 5 minuten in een grote pan met kokend gezouten water.
  2. Was de spinazie zorgvuldig in ruim koud water. Neem de aardappelen met een schuimspaan uit de pan, doe de spinazie in de pan met het kookvocht en laat hem in 5 minuten slinken.
  3. Was de tomaten en snijd ze in plakjes. Dep de Mozzarella met keukenpapier droog en snijd die eveneens in plakjes.
  4. Giet de spinazie af in een vergiet en druk hem goed uit. Vet een vuurvaste schaal in en vul hem achtereenvolgens met lagen aardappel, spinazie, tomaat en Mozzarella.
  5. Roer de eieren met de room los, breng op smaak met zout en peper en schenk dit mengsel over de schotel.
  6. Zet de schotel in de op 200°C voorverwarmde oven en laat het geheel in 35-40 minuten gaar worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas Ei Kruiden