Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Courgette met tomaat en spek op tafel.
- Schil de ui en snijd hem in kleine stukken. Snijd het uiteinde van de courgettes af en snijd de courgettes in mooi stukken van gelijke grootte (zodat ze tegelijkertijd gaar worden). Haal het groene steeltje van de tomaat af en snijd de tomaat, met schil en al, in vier stukken. Snijd het blokje spek in relatief grote stukken van ongeveer 1x1x3 cm.
- Bak het spek in een braadpan tot het rondom mooi aangebruind is. Voeg geen olie of boter toe, het spek zal zelf bakvet produceren.
- Voeg de ui toe zodra het spek mooi aangebruind is en bak tot de ui glazig is. Voeg dan de courgettes en tomaten toe en een klein scheutje water.
- Doe de deksel op de pan en kook het geheel zachtjes gedurende 15 minuten.
- Voeg de cayennepeper en tijm toe, gevolgd door suiker. Doe de deksel weer op de pan en laat nog 5-10 minuten zachtjes pruttelen.