Sjalottensoep

Sjalottensoep

Smulweb imageSmulweb

Een Frans klassieker, sjalottensoep. De sjalotten worden met tijm, jeneverbessen en laurier op laag vuur goudbruin. Daarna wordt wijn toegevoegd en dit wordt gekookt op hoog vuur. De bouillon komt erbij en dit wordt geprutteld. Uiteindelijk wordt de soep gepureerd en afgemaakt met een scheutje room en bieslook.

10 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 g Jumbo Tijm
  • 7.5 g Bieslook vers

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Sjalottensoep op tafel.

  1. Smelt de boter in een pan en fruit hierin de sjalotten en knoflook. Voeg tijm, jeneverbessen en laurier toe en laat in 15 minuten op laag vuur goudbruin worden.
  2. Zet het vuur hoog en voeg de wijn toe. Laat 5 minuten inkoken op hoog vuur.
  3. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat enkele minuten zachtjes koken.
  4. Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine.
  5. Verdeel de soep over 4 kommen, schenk voorzichtig de slagroom erin en bestrooi met bieslook.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Kruiden Soep Zuivel