Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Ovenschotel met witlof en brie op tafel.
- Schil de aardappelen en kook ze.
- Snijd de ui in stukjes en de witlof in grove repen.
- Braad de varkensfilet snel om en om bruin en laat even doorbakken.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
- Smelt wat boter in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg na een minuut of 2 de witlofreepjes toe en laat het geheel onder af en toe roeren weer 2 minuten bakken op matig vuur. Voeg zout en peper naar smaak toe en de bruine basterd.
- Snij de filet in stukjes en de brie en de aardappels in plakjes.
- Vul de ingevette ovenschaal met de aardappelplakjes, daarop het witlof-ui mengsel en de filetstukjes. Dek af met de plakjes brie. Leg op de brie enkele klontjes boter.
- Zet de ovenschaal ongeveer 10 minuten in de oven en daarna nog even onder de grill.
- Serveer de ovenschotel direct.