Romige witlof in gerookte zalm ( ovenschotel )

Romige witlof in gerookte zalm ( ovenschotel )

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke ovenschotel met witlof en gerookte zalm is heerlijk romig dankzij de room en gesmolten kaas die eroverheen wordt gegoten. Met een goudbruin laagje dat in de oven ontstaat, krijgt het gerecht net even een extra krokant jasje.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Romige witlof in gerookte zalm ( ovenschotel ) op tafel.

  1. Maak de witlof schoon en snijd deze in de lengte door. Kook de witlof beetgaar in water met zout. Laat het vervolgens goed uitlekken in een vergiet.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol elk half struikje witlof in een plakje gerookte zalm. Leg de struikjes naast elkaar in een ovenvaste schaal.
  3. Verwarm de room en smelt hierin de kaas. Los de 1/2 bouillontablet hierin op. Giet de saus over de witlof.
  4. Bestrooi het geheel met geraspte kaas en zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven tot de witlof een goudbruine kleur heeft gekregen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel