- 250 ml Appelsap
- 250 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Varkensvlees met abrikozen op tafel.
- Bestrooi het vlees met zout en peper.
- Verhit de boter en olie in een braadpan en bak het vlees in twee porties bruin. Haal het met een schuimspaan uit de pan en leg weg.
- Fruit de ui en knoflook 5 minuten in het achtergebleven vet. Doe de bloem erbij en fruit 2 minuten mee. Voeg dan de warme bouillon, het appelsap, de wijn, de mosterd en de kruiden toe en breng het geheel aan de kook.
- Doe het vlees en de gesneden abrikozen erbij en laat afgedekt 1 uur stoven op laag vuur.
- Rooster ondertussen de amandelen in een paar druppels olie in een koekenpan, ca. 1 minuut.
- Controleer of het vocht in de stoofpot genoeg is ingekookt zodat er een dikke saus is ontstaan en roer dan de amandelen erdoor.