Varkensvlees met abrikozen

Varkensvlees met abrikozen

Smulweb imageSmulweb

Varkensvlees met abrikozen, een stoofgerecht met o.a. gesneden abrikozen en amandelen, lekker op een koude herfst- of winterdag. Stoof de ingrediënten samen mét de kruiden tot een dikke saus is ontstaan en laat het geheel zachtjes pruttelen voor een sappig en smaakvol eindresultaat!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 ml Appelsap
  • 250 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Varkensvlees met abrikozen op tafel.

  1. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  2. Verhit de boter en olie in een braadpan en bak het vlees in twee porties bruin. Haal het met een schuimspaan uit de pan en leg weg.
  3. Fruit de ui en knoflook 5 minuten in het achtergebleven vet. Doe de bloem erbij en fruit 2 minuten mee. Voeg dan de warme bouillon, het appelsap, de wijn, de mosterd en de kruiden toe en breng het geheel aan de kook.
  4. Doe het vlees en de gesneden abrikozen erbij en laat afgedekt 1 uur stoven op laag vuur.
  5. Rooster ondertussen de amandelen in een paar druppels olie in een koekenpan, ca. 1 minuut.
  6. Controleer of het vocht in de stoofpot genoeg is ingekookt zodat er een dikke saus is ontstaan en roer dan de amandelen erdoor.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Fruit Abrikozen