komkommersalade

komkommersalade

Smulweb imageSmulweb

Komkommersalade met een frisse yoghurt citroendressing en een vleugje dillezaadjes. Laat de geraspte komkommer eerst even uitlekken en voeg deze vervolgens toe aan de saus. Serveer gekoeld en geniet binnen enkele uren van deze heerlijke salade.

10 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke komkommersalade op tafel.

  1. Was de komkommer. Schil hem niet. Rasp de komkommer boven een zeef op een grove rasp. Bestrooi met minstens 1 theelepel zout en laat de komkommer boven een kom een half uurtje staan.
  2. Druk nog wat vocht uit de komkommer.
  3. Meng 75 gram yoghurt, 1 eetlepel citroensap, 1/2 theelepel witte basterdsuiker, 1 theelepel dillezaadjes en versgemalen witte peper voor de saus.
  4. Meng de komkommerrasp door de saus.
  5. Serveer de salade gekoeld of op kamertemperatuur. Deze moet binnen enkele uren nadat de komkommer door de yoghurt is gemengd worden gegeten om de typische "oude komkommer-lucht" te voorkomen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Komkommer salade