Appelmoes met gember en walnoten

Appelmoes met gember en walnoten

Smulweb imageSmulweb

Fruitige appelmoes met een pittige twist. Gember en walnoten geven een verrassende smaakbeleving. Gegarneerd met pittige notenmengsel en perfect als nagerecht.

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 70 g Walnoten gepeld, ongezouten

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Appelmoes met gember en walnoten op tafel.

  1. Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Schil de gember en snijd het stukje in vieren. Doe de appels met de gember, de wijn en de citroenschil in een pan en kook de appels in circa 20 minuten zachtjes gaar.
  2. Verwarm de oven voor op 200˚ C.
  3. Giet eventueel overtollig water af, verwijder de gember en de citroenschil en stamp de appelmoes samen met 150 gram suiker grof.
  4. Klop het eiwit stijf met de rest van de suiker.
  5. Vermeng de walnoten met de bruine suiker, het piment en het gemberpoeder. Vet een ovenschaal (of kleine ovenschaaltjes) in met 10 gram boter.
  6. Verdeel de appelmoes over de bodem en schep er het eiwitschuim over.
  7. Bestrooi met het notenmengsel en kleine vlokjes boter
  8. Bak nog circa 20 minuten in het midden van de oven.
  9. Serveer de appelmoes met een bolletje vanille-ijs.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Appel Appelmoes