Mangotaart

Mangotaart

Smulweb imageSmulweb

Een frisse en luchtige mangotaart met een bodem van lange vingers gedoopt in sinaasappelsap. De mousse van mango en mascarpone is omhuld met een laagje gelei. Garneer af met stukjes mango naar eigen keuze en geniet van deze heerlijke taart.

120 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 ml Sinaasappelsap

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Mangotaart op tafel.

  1. Week 3 blaadjes gelatine in koud water tot ze zacht zijn. Verwarm 300 g van de mangopuree (NIET koken!) en los hier, van het vuur af, al roerend de gelatine in op. Blijf even goed roeren en zet dan weg om een beetje af te koelen.
  2. Klop intussen de slagroom met 80 g suiker tot yoghurtdikte en klop er vervolgens de mascarpone door. Meng vervolgens de wat afgekoelde mangopuree erdoor.
  3. Doop de lange vingers kort in wat sinaasappelsap (pak of pot) en beleg de bodem van de vorm ermee. Giet de mousse erbovenop, strijk glad en zet 2 uur in de koelkast.
  4. Week daarna 2 blaadjes gelatine, verwarm 200 g mangopuree (als je niet genoeg hebt kun je het aanleggen met sinaasappelsap) met 20 g suiker en klop de gelatine erdoor. Laat 5 minuten afkoelen en giet de gelei dan voorzichtig op de taart, strijk meteen glad met de bolle kant van een lepel.
  5. Garneer naar eigen inzicht met o.a. de achtergehouden stukjes mango en zet nog 2 uur in de koelkast. Niet afdekken! Je kunt dit prima de dag van tevoren maken, dan na afkoelen wel afdekken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart