Winterse groentetaart met kaas en cranberrys

Winterse groentetaart met kaas en cranberrys

Smulweb imageSmulweb

Een winterse groentetaart bomvol smaak: zoetige pompoen, hartige knolselderij, gebakken witlof en zure cranberries. Voeg daar een lading kaas aan toe en je hebt je nieuwe favoriet op tafel staan. Perfect voor deze koude dagen.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 g Knolselderij

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Winterse groentetaart met kaas en cranberrys op tafel.

  1. Verhit olie en boter in een stevige koekenpan en fruit de ui en witlof in ca 6 min goudbruin. Schep de groenten op een bord.
  2. Doe de pompoen en knolselderij in de pan. Bedruip met honing en schud de pan, zodat de groenten geglaceerd worden. Laat 3 min zachtjes bakken, giet de wijn erbij en laat kort inkoken.
  3. Doe ui en witlof terug in de pan met de tijm, bouillon, balsamico en zout en peper. Laat ca 10 min garen tot de groenten zacht zijn en de kookvloeistof op siroop lijkt.
  4. Verwarm de oven op 200°C. Schep een deel van de groenten en siroop in de quichevorm. Verdeel de cranberry`s en kaasblokjes ertussen. Eindig met de rest van de groenten en druk alles licht aan.
  5. Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en snij (bijvoorbeeld met behulp van een bord) een passend deksel. Leg het deeg op de taart en geef hier en daar een sneetje om stoom te laten ontsnappen.
  6. Bak de taart in ca 35 min gaar en goudbruin.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas