- 750 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Koriander- courgettesoep op tafel.
- Was de courgette, snijd in plakjes en snipper de sjalot. Laat de boter smelten in een soeppan en glaceer de sjalot. Voeg de courgette en een mespunt chilipoeder toe en laat het geheel ca. 10 minuten smoren op een zacht vuurtje.
- Voeg water en bouillonblokjes toe en de korianderblaadjes van het halve bosje. Breng aan de kook en laat ca. 20 minuten zachtjes koken.
- Ontvel ondertussen de tomaat door hem in te kruisen en even in een pan met kokend water te leggen. Direct afgieten en onder koud stromend water houden. De schil komt nu makkelijk los.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Maak een papje van de maizena met wat koud water. Verwarm de soep opnieuw, voeg al roerend (een gedeelte van) de maizena toe tot je een lichtgebonden soepje krijgt.
- Verwijder de pulp uit de tomaat en snijd in blokjes. Snijd de feta in blokjes. Doe tomaat en feta in aparte kommetjes.
- Schep de warme soep in borden of kommen en laat ieder naar believen wat tomaat en/of feta toevoegen.