Eendenborst met vruchtensaus

Eendenborst met vruchtensaus

Smulweb imageSmulweb

Eendenborst met vruchtensaus is de perfecte keuze voor een elegante dinertafel. Ingewreven met het vierkruidenpoeder en gehuld in een vruchtenwijnsaus. Het smaakt even indrukwekkend als het eruit ziet.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Eendenborst met vruchtensaus op tafel.

  1. Maak in elke eendenborstfilet dunne inkepingen in een ruitpatroon, door het vel heen in het vet.
  2. Verhit de olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Voeg de filets toe, met het vel onder, en bak ze 4 minuten, of tot het vel goudbruin is. Doe de filets over in een braadslee, met het vel naar boven, en braad ze in een voorverwarmde oven op 200°C
  3. 12 minuten als u ze rosé tot medium wilt hebben en 15 minuten als u van medium houdt.
  4. Schenk intussen het vet uit de koekenpan. Zet de pan op hoog vuur, voeg de wijn toe en breng hem aan de kook. Schraap eventueel aanbaksel met een houten lepel van de bodem. Roer de vruchten erin, zet het vuur laag en laat 5 minuten sudderen, of tot het fruit zacht is
  5. roer zo nu en dan.
  6. Roer de honing en het vierkruidenpoeder erbij tot de honing is opgelost. Breng op smaak met zout en peper en eventueel wat extra honing of kruiden. Zet het vuur laag en laat de saus sudderen en iets inkoken
  7. roer zo nu en dan.
  8. Leg de eendenborstfilets op een snijplank, dek ze af met (eerst wat bakpapier en dan aluminiumfolie en laat ze een paar minuten staan. Snijd de filets diagonaal in dunne plakken en leg ze op een grote schaal.
  9. Voeg eventueel overgebleven jus toe aan de saus en strooi er zo nodig nog wat zout en peper over.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Kruiden Sauzen