Gekonfijte eendenbout

Gekonfijte eendenbout

Smulweb imageSmulweb

Met dit recept voor Gekonfijte eendenbout zet je een verfijnd gerecht op tafel en maak je een culinaire reis naar de Franse keuken. Heerlijk in combinatie met rucola en rode wijn.

120 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2000 ml Ganzenvet

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gekonfijte eendenbout op tafel.

  1. Bestrooi de eendenbouten met peper en zout en wrijf ze in. Je kunt ze in een koekenpan in boter of wat ganzenvet eerst aanbraden. Then worden ze een beetje bruin.
  2. Doe de kruiden, met uitzondering van de knoflook, in een vijzel en vermorzel het geheel tot een poeder. Doe dit in een kom, bij de geplette knoflook. Leg de eendenbouten erop en hussel de boel goed door elkaar - wrijf de bouten gelijkmatig in met de kruiden. Laat ze minimaal 24 uur, liefst 36 uur, in de koelkast marineren.
  3. Doe het ganzenvet in de pan en laat het smelten. Leg de eendenbouten erin en zet het vuur laag. Ontzettend laag, d.w.z. de kleinste pit en twee warmhoudplaatjes erop. (En dan nog moet je de pan een enkele keer van het vuur halen omdat het te heet wordt.)
  4. Na minimaal drie uur zijn de bouten gaar - zegt men. Maar zie daarvoor de serveertips.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Eend