Ravioli met aubergine en parmezaanse kaas

Ravioli met aubergine en parmezaanse kaas

Smulweb imageSmulweb

Deze ravioli met aubergine en Parmezaanse kaas in tomatensaus is een echte smaaksensatie. Het krokant gebakken laagje van de aubergine en de zachte smaak van de kaas passen perfect bij elkaar. Met een topping van gesmolten boter, Parmezaanse kaas en peterselie kan de Italiaanse beleving beginnen.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 450 g Pruim Tros Tomaat
  • 1 pastadeeg

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Ravioli met aubergine en parmezaanse kaas op tafel.

  1. Strooi wat zout over de aubergines en laat ze ± 5 minuten staan. Spoel ze af onder de kraan en dep ze goed droog met keukenpapier.
  2. Verhit de olie in de frituurpan (of een diepe pan met dikke bodem) tot 180°C of tot een blokje brood er in korte tijd goudbruin in kleurt. Frituur de plakken aubergine in ± 5 minuten in porties goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  3. Verhit de olijfolie en bak de knoflook en ui zachtjes ± 10 minuten. Voeg de tomaten en oregano toe en laat alles 15-20 minuten op middelhoog vuur koken, tot de saus flink dik is. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Snijd of hak de aubergineplakken fijn en roer ze met de Parmezaanse kaas door de tomatensaus.
  5. Volg nu de stappen voor het maken van ravioli.
  6. Kook de ravioli in 2-3 minuten gaar in ruim water. Serveer met gesmolten boter, Parmezaanse kaas en peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas