Stamppot van stoofperen met gesmoord rundvlees

Stamppot van stoofperen met gesmoord rundvlees

Smulweb imageSmulweb

Stoofvlees met mosterd, ui, laurier en tomaat gestoofd in bouillon. Geserveerd met stamppot van stoofperen en aardappelen. Het geheel op smaak gebracht met zout. Serveer met zeefbraadjus.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Stamppot van stoofperen met gesmoord rundvlees op tafel.

  1. Kruid de runderlappen met peper en zout en wrijf ze in met mosterd. Laat de boter uitbruisen in een stoofpan. Braad hierin de runderlappen om en om goudbruin. Voeg hierbij de ui, het blaadje laurier en de tomaat. Giet hierop de bouillon, zodat de runderlappen net onder staan.
  2. Breng dit aan de kook en laat ca. 1 tot 1 1/2 uur op laag vuur, afgesloten met een deksel, stoven.
  3. In de tussentijd de stoofperen schillen en ontdoen van het klokhuis. Kook de stoofperen in ca. 1 uur in water bijna gaar. Voeg het spek, in reepjes gesneden, erbij en laat nog een 1/2 uur zachtjes doorkoken.
  4. Voeg dan de aardappelen toe en kook het geheel totdat de aardappels gaar zijn. Giet het teveel aan kookvocht af en bewaar dit.
  5. Stamp het geheel met een pureestamper door elkaar. Voeg om het geheel smeuiger te maken weer iets van het kookvocht toe. Breng eventueel op smaak met zout.
  6. Schep de stamppot op borden en serveer met het vlees. Zeef de braadjus en serveer apart.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot Vlees