Bladerdeeghapjes met pittige kipvulling

Bladerdeeghapjes met pittige kipvulling

Smulweb imageSmulweb

Maak je hapjesavond extra lekker met deze bladerdeeghapjes gevuld met pittig kippenvlees. Lekker voor bij de borrel of als aanvulling op je tapasplank. Simpel te maken en snel klaar.

15 min bereiden

borrel

30 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Bladerdeeghapjes met pittige kipvulling op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
  2. Snij de kipfilet in reepjes. Pel en snipper de ui. Doe de kipreepjes, ui, knoflook, ei en tabasco of chilisaus in de foodprocessor of keukenmachine en schakel de motor kort in. De massa mag niet te fijn worden. Meng de fijngesneden peterselie door het "kipgehakt".
  3. Leg aan een kant van het plakje bladerdeeg een deel van de vulling en rol het andere deel eroverheen. Plak eventueel vast met water. Snij de rolletjes in tweeën.
  4. Klop de eidooier los en bestrijk het bladerdeeg hiermee. Bestrooi met wat sesamzaad.
  5. Leg de broodjes met de naad naar beneden op de bakplaat met bakpapier. Bak ze in het midden van de oven in 20 minuten bruin en gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Bladerdeeg