Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Lekkerbek van kabeljauw op tafel.
- Zeef de bloem en voeg een snuf peper en zout toe. Maak in het midden van de bloem een kuiltje, schenk daar de olijfolie in en klop nu het bier of bruiswater geleidelijk door het beslag, waarbij je vanuit het midden naar de buitenkant van de kom werkt. Klop niet langer dan nodig voor een glad beslag.
- Laat het beslag minimaal 1 uur op kamertemperatuur rusten. Je kunt het beslag ook een dag van tevoren maken. Zet het dan wel in de koelkast en laat het 1 uur voor gebruik op kamertemperatuur komen.
- Vlak voor gebruik klop je de eiwitten op tot zachte pieken en spatel je deze voorzichtig door het beslag.
- Haal de kabeljauwfilets op tijd uit de koelkast en dep ze droog met keukenpapier. Doop de filets stuk voor stuk in het beslag, laat uitlekken en laat ze in de hete olie (180-190 graden) glijden. Bak de filets één voor één. Klaar is je lekkerbek van kabeljauw.