- 2 el gember geraspt
- 2 kardamompeulen
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Pappadums met 3 dips op tafel.
- Schil de mango en snijd in blokjes. Doe de mango met alle ingrediënten t/m de peperkorrels in een schaal, dek af en laat een etmaal op kamertemperatuur staan.
- De volgende dag doe je het mengsel over in een pan en voeg je de overige ingrediënten toe. Kook alles ca. 1 uur, langer mag ook tot 3 uur zelfs, de chutney dikt dan verder in. Laat afkoelen en giet over in een schone, uitgekookte (weck)pot. Vis, als je ze ziet de grove kruiden eruit. Zet tot gebruik in de koelkast.
- Was en droog de muntblaadjes en hak ze fijn. Roer de suiker door de azijn om op te lossen. Schil de komkommer en schraap de zaadjes er met een lepel uit. Rasp de komkommer medium-fijn.
- Vermeng alle ingrediënten met de yoghurt en maak op smaak met peper en een snufje zout. Zet in de koelkast weg tot gebruik.
- Kook de stukjes wortel in een beetje water gaar. Breng in een steelpan de kokosmelk met de geraspte gember, 1 tl korianderpoeder en kurkuma aan de kook. Laat de kokosmelk op hoog vuur tot de helft inkoken. Rooster intussen in droge koekenpan de sesamzaadjes goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd een kwart peper in ragfijne reepjes.
- Pureer de wortel met de kokosmelk in de keukenmachine of m.b.v. staafmixer tot een puree. Maak op smaak met peper en zout en een spriets citroensap. Werk de helft van de fijngesneden peper erdoor. Schep over in een kom en garneer met de rest van de peper en de sesamzaadjes.
- Frituur het gewenste aantal pappadums op 180C of bereid ze volgens de gebruiksaanwijzing in de magnetron.