Appelcrumble met pecannoten en mascarpone-vanilleroom

Appelcrumble met pecannoten en mascarpone-vanilleroom

Smulweb imageSmulweb

De goudbruine appelcrumble met pecannoten en mascarpone-vanilleroom is heerlijk als dessert. Vier de smaak van herfst met de zachtzoete appels op smaak gebracht met kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat. Het crumble-korstje is knapperig en het zachte van de appel, wat samengaat met het romige van de mascarpone room.

60 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Appelcrumble met pecannoten en mascarpone-vanilleroom op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd de appels in vieren en verwijder de klokhuizen. De appels kunnen worden geschild, maar de schil kan ook blijven zitten voor extra smaak. Snijd de kwarten in beide gevallen in dikke plakken en schep ze in een kom door elkaar met de suiker, de kaneel, het kruidnagelpoeder, de nootmuskaat en de rozijnen.
  2. Schep het appelmengsel in de ovenschaal.
  3. Doe de boter, gezeefde bakmeel, kaneel en suiker in de kom van de foodprocessor en laat draaien tot het een kruimelig mengsel is. Voeg de pecannoten toe en laat draaien tot ze tamelijk fijn zijn en er nog wat stukjes zichtbaar zijn.
  4. Wie geen foodprocessor heeft wrijft de boter in een grote kom door het bakmeel tot het mengsel op broodkruim lijkt. Voeg de kaneel, de suiker en de met de hand fijngehakte pecannoten toe en kneed kort door.
  5. Strooi het deegkruim over de appel, verdeel het naar de rand van de schaal en druk het met de vlakke hand stevig aan.
  6. Zet de crumble 35-40 minuten in het midden van de oven tot de appels zacht zijn en het korstje goudbruin en knapperig is.
  7. Klop intussen de ingrediënten voor de mascarpone-vanilleroom tot een glad mengsel en zet het tot het serveren in de koelkast.
  8. Laat de crumble 10-15 minuten rusten voor hij wordt geserveerd en serveer warm met de mascarpone room.
eet smakelijk