Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Twentse bliksem op tafel.
- Schil de peren, snijd ze in partjes en verwijder de klokhuizen.
- Breng in een pan op hoog vuur 2 dl water met de kaneel, de suiker en de partjes peer aan de kook. Sluit de pan en stoof de peertjes ongeveer een half uur op laag vuur.
- Schil ondertussen de aardappelen, was ze en snijd ze in vieren.
- Voeg de aardappelstukken, zo nodig met wat water, aan de peertjes toe en stoof zachtjes door tot de aardappelen en peren gaar zijn.
- Snijd het spek in plakken van 1/2 cm dik en bak die op matig vuur aan beide kanten goudgeel. Neem de plakken spek uit de pan en houd ze warm.
- Giet, indien nodig, de pan met aardappelen-peertjes af. Schep de azijn, peper en het spekvet erdoor, breng het geheel op smaak met zout en peper en leg het gebakken spek erop.