Twentse bliksem

Twentse bliksem

Smulweb imageSmulweb

In Twente zijn ze dol op snert en bliksem. Makkelijk, lekker en voedzaam. Dit is de variant met aardappels en peren, ook wel Twentse Bliksem genoemd. Niet gek, want dit gerecht is écht genieten!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Twentse bliksem op tafel.

  1. Schil de peren, snijd ze in partjes en verwijder de klokhuizen.
  2. Breng in een pan op hoog vuur 2 dl water met de kaneel, de suiker en de partjes peer aan de kook. Sluit de pan en stoof de peertjes ongeveer een half uur op laag vuur.
  3. Schil ondertussen de aardappelen, was ze en snijd ze in vieren.
  4. Voeg de aardappelstukken, zo nodig met wat water, aan de peertjes toe en stoof zachtjes door tot de aardappelen en peren gaar zijn.
  5. Snijd het spek in plakken van 1/2 cm dik en bak die op matig vuur aan beide kanten goudgeel. Neem de plakken spek uit de pan en houd ze warm.
  6. Giet, indien nodig, de pan met aardappelen-peertjes af. Schep de azijn, peper en het spekvet erdoor, breng het geheel op smaak met zout en peper en leg het gebakken spek erop.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Fruit Sauzen Peren