Mediterraan recepten
Zelf Mediterraan gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Mediterraan recepten van Jumbo.
Uitgelicht recept
Ingrediënten
- 400 g snackgroente tomaatjesmix
- 3 tenen knoflook
- 12 takjes verse tijm
- 6 takjes verse rozemarijn
- 300 ml olijfolie
- 1 ovenschaal
- 1 aluminiumfolie
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Gekonfijte tomaatjes op tafel.
- Verwarm de oven voor tot 90 ˚C. Leg de tomaatjes in de ovenschaal en kruid naar smaak met versgemalen peper en eventueel (zee)zout.
- Snijd de knoflook in dikke plakjes en leg deze met de tijm en rozemarijn bij de tomaatjes in de ovenschaal. Giet er de olijfolie over. De tomaatjes moeten bijna helemaal onder staan.
- Dek de schaal af met aluminiumfolie en konfijt de tomaatjes 1 uur in de oven.
- Serveer als onderdeel van een tapasbuffet of door een salade. Bewaar de tomaatjes in de olie. In de koelkast blijven ze nog ongeveer 5 dagen goed.