Rode wijnsaus recepten

Zelf Rode wijnsaus gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Rode wijnsaus recepten van Jumbo.


Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Hertenbiefstuk met rode wijn-champignonsaus

Hertenbiefstuk met rode wijn-champignonsaus

magazine badge magazine

Perfect gegaarde Hertenbiefstuk met heerlijke rode wijn-champignonsaus. Geserveerd met smaakvolle hasselback-aardappelen en gekarameliseerde bospeentjes. Een heerlijk gerecht om te maken voor een speciale gelegenheid en gegarandeerd een favoriet bij jou thuis.

60 min bereiden hoofdgerecht 4 personen

(2)

Ingrediënten

  • 12 bospeentjes
  • 4 zoete oranje aardappelen
  • 15 g tijm
  • 18 blaadjes laurier in de lengte gehalveerd
  • 800 g Hertenbiefstuk
  • 25 g Roomboter
  • 175 g Minichampignons
  • 240 ml Rode wijnsaus
  • 1 dunschiller
  • 1 bakplaat bekleed met bakpapier
  • 1 keukenpapier
  • 1 aluminiumfolie

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Hertenbiefstuk met rode wijn-champignonsaus op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Snijd het loof tot op 4 cm van de peentjes en schil ze met een dunschiller. Leg de aardappelen op een lange kant neer en snijd ze vanaf de bovenkant om de 2 mm. in, maar niet helemaal door zodat ze heel blijven.
  2. Houd 3 takjes tijm apart. Verdeel de rest van de takjes tijm en de laurierblaadjes over de aardappelen en stop ze in de insnedes. Leg de aardappelen en de peentjes op de bakplaat. Besprenkel ze met de olie.
  3. Rooster de aardappelen en peentjes in de voorverwarmde oven in 30 min. gaar.
  4. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met peper naar smaak. Verhit in een koekenpan de boter. Bak de biefstukken in 3-4 min. per kant bruin en vanbinnen rosé of net gaar (of bak de biefstukken volgens de aanwijzingen op de verpakking).
  5. Laat het vlees op een bord, losjes afgedekt met aluminiumfolie, 5 min. rusten. Bak intussen in het bakvet de champignons 3 min. Voeg de rode wijnsaus en laatste achtergehouden tijm toe en verwarm de saus 2 min. zonder te koken.
  6. Leg de biefstukken op 4 borden en verdeel er de saus over. Serveer met de hasselback-aardappelen en de bospeentjes.